Derfor fortjener oppvaskmaskinen din en rens

Det er ingen tvil om at oppvaskmaskinen har blitt et apparat vi alle er litt avhengige av. Flere ganger i uken vasker den skitne tallerkener, glass og bestikk, men hva skjer når oppvaskmaskinen, som skal vaske rent, bare gjør disse tingene mer skitne?

May 1, 2018

oppvaskmaskin rens

Du vil bli overrasket over hvor mange som lever lykkelig i uvitenhet om hvor skitten oppvaskmaskinen er. Det er ikke til å unngå at det følger med matrester inn i maskinen, uansett om du skyller eller ikke før du setter alt inn. Oppvaskmaskinen bør uten tvil ha noe å jobbe med, men det er nemlig ikke slik at alle matrester skylles vekk i avløpet – selv om det meste gjør det.

Unngå en oppvaskmaskin full av bakterier

Over tid vil både matrester, det vil si fett, og kalk samle seg opp i oppvaskmaskinens filter og avløp. Disse restene er årsaken til at oppvaskmaskinen ikke fungerer like effektivt som den burde, og at du etterhvert opplever at serviset og bestikket ikke blir helt rene.

Jo mindre du skyller før du setter inn i oppvaskmaskinen, desto mer matrester får du inn i den – noe som gjør at fett og bakterier kan bygge seg opp. Og dette er ikke skremselspropaganda, men oppvaskmaskinen kan i verste fall bli ødelagt. Det er ikke verdens undergang å vaske opp litt for hånd, men en oppvaskmaskin som ikke fungerer som den skal er lite vits å ha.

For å unngå at oppvaskmaskinen blir full av bakterier – og at den slutter å fungere, er det viktig å rense den med jevne mellomrom.

Hvor ofte bør du gi oppvaskmaskinen en rens?

Bruker du ikke oppvaskmaskinen så ofte, kan det gå greit med en maskinrens hver tredje måned. Men for en storfamilie med mye oppvask som ikke skylles før de setter inn, vil det være nødvendig å rense oftere.
Vi anbefaler å rense oppvaskmaskinen én gang i måneden for å unngå at den begynner å tenke på å sende ut ufine dufter og levere fra seg skitten oppvask. Men som nevnt; hvor ofte du bør rense maskinen er avhengig av bruk.

Uansett bør du gjøre det til en rutine. Ved den minste antydning til lukt, helst før, bør maskinen renses godt. Sørg også for at filter og spylearmer blir jevnlig rengjort.

Sun Maskinrens rengjør maskinen og forebygger smuss. La maskinen være tom, og kjør et program. Maskinrens løser opp fettet som har satt seg og sikrer en ren oppvask fremover.